OVER ONS

Onze Geschiedenis

 

In 2012 besloten de leden van coverband Shift-Lock om hun vijfjarig bestaan van de band te vieren met een tof optreden. Voor dit verjaardagsconcert nodigden ze nog twee andere bands uit om het publiek al wat op te warmen. 'All The World And His Wife' en 'Mariona' wisten de sfeer er al direct in te brengen. Shift-Lock sloot deze avond zelf feestelijk af.

Na het evenement hadden ze al snel de smaak te pakken voor het organiseren. Het duurde dus niet lang voor ze begonnen aan de organisatie van iets dat later de eerste SHIFT ROCK zou worden.

 

 

De editie van 2013 werd direct een klepper. Ondanks het koude weer dat in maart nog van de partij was, konden namen als 'Tourist LeMC', 'Wahwahsda', 'Dynamo Zjosss',... het publiek warm krijgen. De parking van Cultuurcafé Moretus werd alvast te klein voor de grootse aanpak van de organisatie. Het was duidelijk dat enkel een podium en bar niet voldoende waren. Er moest meer zijn. Meer randanimatie, meer verenigingen die zich kenbaar konden maken, meer Hoboken.

 

 

Het was na die editie dus vanzelfsprekend dat SHIFT ROCK zou verhuizen naar een grotere locatie. De tweede editie (2014) zou een nieuwe plaats vinden in het Sorghvliedt park te Hoboken. Het knusse, gezellige veld recht tegenover het zwembad van Hoboken werd in de eerste week van juli dan ook voor een eerste keer omgebouwd tot een festivalweide. Namen als 'Halve Neuro', 'Lies Lefever', '..CIRCO', 'Tall & Small', 'Captain steel',... wisten het podium te bestijgen.

 

Omdat één dag feest blijkbaar niet genoeg was, zorgde de organisatie deze editie voor twee dagen feest. Het festival zou niet enkel zaterdag maar ook vrijdag plaatsvinden. Ook Shift-Lock greep dit jaar weer de kans om het podium zelf te bestijgen. Voor deze editie kwamen ze alvast trots af met hun special guest, Laura Tesoro.

 

 

2015 moest opnieuw een topeditie worden. Met namen als o.a. 'Laston & Geo', 'Krema Kawa', 'Brahim', 'Diamantairs', 'Soe Nsuki', 'Liv Bastiaens' en 'Shift-Lock' natuurlijk, kon dat geen probleem worden. Maar alsof dat nog niet genoeg was, besliste de organisatie om het geheel een beetje op te fleuren met een festivalmarkt, kidsworld, een gezellige filmavond, workshops (o.a. zeefdrukken en djembe),...

Er werd dus heel wat geïnvesteerd in aankleding, gezelligheid en randanimatie.

 

Maar ook wilden ze met de organisatie een maatschappelijke rol spelen, een steentje bijdragen aan de gemeenschap. Zo probeerden ze zoveel mogelijk Hobokense verenigingen een plaats te geven op het festival. Dit zodat ze zich kenbaar konden maken en hun werking konden promoten.

 

De festivalmarkt was gratis toegankelijk voor goede doelen. Verder was er ook een groep jongeren die onder de naam 'de wensmens' probeerden om zoveel mogelijk wensen te vervullen van festivalgangers.

 

 

Ook in 2016 willen ze deze maatschappelijke rol doortrekken. Met de komst van het tweede podium willen en kunnen ze nog meer plaatselijk talent aan het woord laten komen. Zo hebben ze dit jaar naast de mainstage ook een 'HIP HOP/ROCK stage'. Dit podium focust zich in het eerste deel van de dag op HIP HOP en na 18.00u op ROCK.

 

Namen als 'LES TRUTTES', 'Antwerp Gipsy Ska Orchestra', 'GUNTHER D', 'Bandits', 'New Rising Sun', 'Rupeldoldaten', 'King For A Day', 'Camp Rebecca' en de West-Vlaamse jongens van 'Lemon Phrase' zullen SHIFT ROCK dit jaar muzikaal laten dansen, zweten en beven. Ze kunnen met enige trots meedelen dat dit jaar 21 bands/artiesten dit jaar de kans kunnen geven om op ons podium te komen "performen".

 

Twee daarvan vloeien voort uit onze 'SHIFT ROCKRALLY'. Een wedstrijd dat we dit jaar voor de tweede keer organiseerden in onze zoektocht naar jong talent. De winnaars dit jaar waren niemand minder dan 'Sweetsalt' en 'Second Son Sam'.

 

Omwille van de wedstrijden van het EK voetbal zullen we dit jaar geen filmavond doen. We zullen echter wel de voetbal op groot scherm uitzenden. Dit op 6 en 7 juli voor de halve finales en op 10 juli voor de finales.